fbpx

HYPOXI fysio

HYPOXI-laitteet fysioterapiassa

HYPOXI-laitteita voidaan käyttää fysioterapiassa esimerkiksi lymfadeeman ja lipedeman oireiden lievittämiseen sekä kuntoutukseen. HYPOXIssa yhdistyy kevyt liikunta sekä vaihteleva ilmanpaine. Ilmanpainetta voidaan säätää tarpeen mukaan ali- tai ylipaineiseksi, riippuen käyttötarkoituksesta. Ilmanpaineen intervallia ja voimakkuutta voidaan säätää yksilöllisesti. Lymfahoidossa voidaan myös hyödyntää passiivista alipaineella suoritettavaa lymfahierontaa. HYPOXIssa keho on tuettu, jolloin alaraajoihin eikä niveliin kohdistu painetta.

Lue lisää HYPOXIsta lymfedeman tai lipedeman hoidossa

Pre- ja post operatiivinen kuntoutus

HYPOXI kuntoutuksen tukena

Pre-operatiivisesti HYPOXIa voi käyttää esimerkiksi turvotuksen vähentämiseen tai mikäli leikkauksen kannalta painonpudotus on suotavaa.

Post-operatiivisesti HYPOXI parantaa liikkuvuutta ja vähnetää turvotusta. Parhaat tulokset saadaan kun kuntoutus aloitetaan HYPOXI:lla leikkauksen jälkeen heti kun mobilisaatio on suositeltua. Hyviä tuloksia liikkuvuuden paranemisessa ja esim. nivelkipujen vähenemisessä on tokia saatu vaikka leikkauksesta tai traumasta olisikin jo kulunut pidempään.

Asiakaskokemuksia

Asiakaskokemusten perusteella tulokset ovat olleet hyviä pre- ja postoperatiivisesti käytettynä mm. polvinivelleikkausten yhteydessä. Asiakkaat ovat myös raportoineet eri kiputilojen vähenemistä. Turvotuksen vähenemiseen HYPOXI:lla on yleisesti välitön vaikutus. HYPOXI:lla on asiakaskokemusten mukaan myös suotuisa vaikutus eri Tule-oireyhtymien sekä kipuoireyhtymien oireiden helpottamiseen erityisesti keski- ja alavartalon alueella.

Pilottitutkimus

Suomalaisessa pilottitukimuksessa[1] selvitettiin vipuvarsigoniometrin avulla, onko polvinivelen liikkuvuuden kasvussa eroa HYPOXI®-pyöräilyryhmän ja kuntopyöräilyryhmän välillä post-operatiivivisesti. Koehenkilöiden lukumäärä oli 20. Tutkimustulosten perusteella HYPOXI®-pyöräilyryhmän koehenkilöt osoittivat erittäin merkittävää kasvua polven liikelaajuudessa verrattuna kuntopyöräilyryhmän koehenkilöihin (p < 0,001). Näin voidaan todeta HYPOXI®-pyöräilyn auttavan polvinivelen liikkuvuuden lisääntymiseen erittäin merkittävästi.

Alkuperäinen opinnäytetyö: NOPEASTI TAKAISIN TYÖN JA HARRASTUSTEN PARIIN HYPOXI®-pyöräilyn vaikutus polven kuntoutumiseen

LTS valitsi tutkimuksen esiteltäväksi Liikuntatieteenpäivillä 6-7.9.23

Abstrakti

Palautusharjoittelu

HYPOXI on erittäin tehokas palautusharjoituksenmuoto rankkojen urheilusuoritusten jälkeen.

LUE LISÄÄ PALAUTUMISHARJOITTELUSTA

HYPOXI-laitteita Fysioterapia- ja kuntoutustarkoitukseen myy Suomessa HYPOXI Nordic Oy.

LISÄTIETOJA TÄSTÄ

Varaa maksuton konsultaatio

Varaa aikasi maksuttomaan konsultaatioon, joka sisältää laitekokeilun. Lue lisätietoja